Pyssel

Vintermys och pyssel är en härlig säsong där inspirationen och familjemys kan flöda.

På denna sida finns lite förslag på pyssel inför den långa lite mörkare årstiden.

Fotoram, fotokollage, fotoalbum....ett härligt sätt att mysa tillsammans medans man fixar med sina bilder. Återuppleva det som var så härligt med sommaren och alla andra händelser. Oftast kommer barnen som på beställning när man pysslar med fotografierna och vill gärna vara med. Våga klipp o klistra med dina foton, speciellt om du har dem lagrade digitalt. En garanterad hit hos barnen eller varför inte scrapbooking.

Har du gamla smycken som ligger och du inte vill göra dig av med dem. Gör om dem! Byt mellan kjedjor och band. Fläta lite nytt. Sätt vackra enklare lås på dem. Mycket nöje men väldigt liten kostnad beroende på vad du vill göra. Men du har då garanterat lite nytt och vackert att använda på vinterns fester. Detta är något som även barnen älskar. Så fram med alla gamla liggande smycken. Örhängen, armband, halsband, hårsmycken....ja, vad som hellst. Mycket nöje. :-)

Flätning. Något många har glömt bort. Finns fantastiska böcker på biblioteket att låna angående olika väldigt vackra flätningar. Hobbybutiker som panduro och hemslöjd har många vackra snören att variera, men även de enklaste garner och snören kan bli fantastiska med kombinationer och kanske någon pärla på här och var. De kan sedan bli vackra smycken eller kantbård på något du vill förnya. Varför inte använda det till julklapparna i vinter. Förbereda lite... :-)

Islyktor. Börja frys lite islyktor om du har minusgrader ute eller varför inte börja med en i taget i frysen. Lite hederliga vattenfärger sätter färg på vattnet och pyntet finns ju överallt.

Lite fler förslag...Länkar finner ni i texterna under bilderna:


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)