Nytänkande...egen väg, nytt skapande

Fick tanken efter ett samtal för några dagar sedan....

Nytänkande. Jag anser mig vara nytänkande. Varför? Jag skapar inte saker som att svetsa i metaller eller andra "nytänkande" idéer man ser omkring sig idag. Jag målar som många tidigare konstnärer. Jag sågar, putsar och slipar som många tidigare hantverkare och jag restaurerar det som jag finner värt att behålla sedan tidigare konstnärer och verkare.

Nytänkande i min uppfattning är att jag går i min egen väg. Ett eget nytt tänkande över vad jag ser och vad jag vill lyfta fram, men också vad jag inte kan hålla mig ifrån att prova på och testa gränserna och nya sätt att ta fram det jag vill nå till.

Tex, MahognyÄlghornet. Ville bara se vad Mahognyfärgen i sig gör med hornet. Om den ger skiftningarna som är så vackra från materialet under. Om det håller att använda sig av på hornet. Sitter färgen kvar? Vilka färger kan och vill jag använda mig av. Går det att lacka på bets?

Nu har jag testat. Har alla svaren jag ville ha. Min nyfikenhet och impulsivitet drar mig vidare i mina idéer.... men hornet blev perfekt i sitt utförande. Enkelt och stilrent med en glödande mahognyfärg.

mahognyalghorn.jpg

***MVH NINA***

13 nov 2012


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)